Is er iets nieuws?

februari 2013, Nuenen, zo maar wat nieuws
Onderstaand bericht heeft lang boven aangestaan. Dat heeft meerdere redenen. Belangrijkste is misschien wel dat we deze plaats voor nieuws toch vooral voor echt belangrijk nieuws gebruiken. En wat is er nou belangrijker dan 'het leven' of juist niet meer leven... Maar ook is de reden dat we afgelopen jaren druk waren met andere initiatieven, bijvoorbeeld Ameezing Carnaval. Helaas gaat dat evenement, waar toch veel Nuenenaren behoefte aan hebben, in 2013 niet door. Enerzijds door tijdsgebrek, anderzijds dachten we ook dat er wellicht 'anderen' zouden zijn die het evenement zouden willen overnemen. Maar helaas. En daarbij komt natuurlijk nog de factor geld. Steeds meer tijd gaat er zitten in het verkrijgen van sponsorgeld. En, tja, die tijd, die hadden we nou net even niet. Volgend jaar weer een poging.
Een nog andere reden is dat de Social Media ook zijn intrede doet bij Blaasband de Klippeleaters. Jawel! Berichten van een bedenkelijker niveau van nieuws, worden tegenwoordig snel en vakkundig via twitter en/of facebook wereldkundig gemaakt.
En desondanks de verdere digitalisering van de media, gebruiken we toch nog regelmatig de 'papieren' versies van diverse media. Regelmatig zijn onze nieuwsberichten te vinden in het ED, de Rond de Linde of de Nuenense Krant. Dus, kom vooral niet te veel op onze website voor 'nieuws'. Dat zul je toch via andere wegen direct op je netvlies krijgen, gewenst of ongewenst.

mei 2010 , Nuenen, Schokkend bericht
Geschokt zijn wij en enorm verdrietig als ons het bericht bereikt dat bandlid Maarten van der Steen is overleden door een eenzijdig auto-ongeval. Maarten was ons langst zittend lid, die met veel plezier de euphonium bespeelde. Een vriend die met zijn droge humor de boel aardig op gang kreeg. Wij missen Maarten enorm en zijn in gedachten bij Caroline en de kinderen. Op onze website stonden binnen no time erg veel berichten. Waarvoor dank. De berichten zijn nog steeds na te lezen via deze link. Ook is het nog steeds mogelijk om herinneringen toe te voegen. Maarten, het ga je goed.

januari 2010, Nuenen, Wat is het toch met goeie oude wijn?
Wat is het toch met goede wijn? Kaas? Oude meesters? Old timers? Postzegels? Het zijn allemaal zaken die, mits met de juiste hoeveelheid positieve aandacht bejegend, beter, of dan toch waardevoller, worden met de jaren. Lieve lezer: DE KLIPPELEATERS BESTAAN 30 JAAR. Zijn ze daarmee beter geworden?...Mwoa, dat valt erg te bezien…Mooier wellicht?...Dat wagen we dan toch ook weer te betwijfelen…Zeldzamer dan?...Als je de gemiddelde repetitieavond bekijkt zou je denken van wel…Waardevoller soms?...Wat je d`r in giet komt er al vaak te snel weer uit… Neen, lieve lezer, De Klippeleaters bestaan 30 jaar enkel en alleen omdat we toch niets beters te doen hebben…Daar…Het is niet anders…Niets in de mouwen, geen dubbele bodem, niets dan de naakte waarheid…Het zij gewoon zo…Wat is dan toch de toegevoegde waarde van 30 jaar klippeleaters, anders dan 30 jaar schandelijk drankgelag, vele onbestemde noten en wat schampere pogingen U, ons trouwe publiek, te vermaken met het zinnelijk bepotelen, dan wel woest erotisch geselen van onze instrumenten? Ook in dit geval is het antwoord op deze prangende vraag van een verbluffende eenvoud.Je moet maar een reden hebben voor een feestje… Vandaar dat de leden van Blaasband de Klippeleaters, in genoegzame collaboratie met Frits Dijkman Producties, u van harte uitnodigen om dit bedenkelijke feit met hen te vieren.Een en ander gaat plaats vinden in Lokaal De Schafrath op carnavalszaterdag, vanaf 14.00 uur.We hebben een geweldig programma voor U!!Om maar eens wat vooraf benoemde hoogtepunten te melden…De Kleters Go Electric band…The Sweet Number Seven Soulband…De Kleterbingo…en als absolute topper…The Surphonics!!!Dit alles op enig moment wreed verstoort door 11 minuten GRATIS BIER!!!Kan dat allemaal in één middag?...Nee, natuurlijk niet!!...Maar U hoeft geen brood mee te nemen… Voor een werkelijk onbeduidend bedrag kunt u aanschuiven aan een smakelijk Chinees buffet en gaat u geen moment missen van dit formidabele programma. De toegang is GRATIS, de Dresscode is CARNAVAL (iets rood/geels wordt erg op prijs gesteld).

25 juli 2008, Altenburg (Oostenrijk), Blaasband De Klippeleaters speelt op huwelijk in Oostenrijk (Uit de Rond de Linde)
Iedereen kent De Nuenense Klippeleaters van het Carnaval. Minder bekend is dat deze muzikanten door het hele jaar heen een aantal bijzondere evenementen opluisteren. Komend weekend is het weer zover: een bijzondere fan wilde De Klippeleaters muziek graag horen op zijn bruiloft... in Oostenrijk.
Naast het opluisteren van de feestavond moet er ook tijdens de huwelijksmis gespeeld worden. De Klippeleaters nemen die dag dan ook diverse stijlen aan: van klassiek/kerkelijk, via licht-klassiek, marswerk naar het bekendere feestrepertoire. Speciaal voor deze gelegenheid heeft men nog wat Oostenrijkse meezingers ingestudeerd zoals Edelweiss en Rosamunde. Op vrijdagavond 25 juli wordt de wijnmaakkunst en de GoulashSuppe van de oom van de bruid getest. Zaterdagmiddag is er kerkmuziek gevolgd door een gezellige borrel waarna de Oostenrijkse avond kan starten. Het geheel speelt zich af in en rondom het oude Klooster van het pittoreske Altenburg (zo'n 80 km ten noordenwesten van Wenen). Op zondag keert het gezelschap weer huiswaarts.

27 februari 2007, Nuenen
Het was een carnaval anders dan anders. Het bericht dat onze vriend en oud KLE-lid Jurgen van Nielen samen met zijn vriendin Linda van Pelt zijn verongelukt vanuit Spanje op weg naar Eindhoven sloeg in als een bom. Ondanks dat hebben we carnaval gevierd zoals Jurgen dat zeker gewild zou hebben. Vandaag hebben we afscheid genomen van Jurgen. De uitvaart van Linda was afgelopen zaterdag in Spanje. Het condoleanceregister zegt veel over deze twee bijzondere mensen. Rust zacht Jurgen en Linda.

10 december 2006, NieuwKuijk
Met het gewonnen liedje van het liedjesfestival te Nuenen ging Blaasband de Klippeleaters, Dolle 3s en de Tony's vol goede moed naar Nieuwkuijk. In Nieuwkuijk vind jaarlijks de strijd plaats om het beste Brabantse carnavalslied genaamd het Knotskrakersfestival en daar kan alleen aan worden deelgenomen door winnende liedjes van eigen liedjesfestivallen uit Brabantse dorpen. 1500 man en een zeer goede sfeer leidde uiteindelijk tot het behalen van de 3e prijs! Een geldbedrag van 250 euro, het nummer op de cd (alleen voor de eerste 11) en last but not least zal er een echte videoclip worden opgenomen door Omroep Brabant! Dus je bent gewaarschuwd! Blaasband de Klippeleaters kan binnenkort ook in jouw huiskamer staan!

18 november 2006, Nuenen
Het werd weer eens hoog tijd voor een prijs! Na een jaar van afwezigheid (waarvoor ook al een prijs voor in ontvangst werd genomen) heeft Blaasband de Klippeleaters het leukste carnavalsliedje van Nuenen ten gehore weten te brengen op het liedjesfestival! Dit ging niet zonder hulp, want Dolle 3s nam het tekstuele gedeelte voor zijn rekening. Overigens was de publieksprijs ook voor de Klippeleaters, maar dan als begeleiding bij Nej Erpel, die ook zeker geen onverdienstelijk nummer ten gehore bracht. Een paar foto's van de avond vind je, hoe kan het ook anders, bij de foto's.

29 september 2006, Nuenen
Na een aantal jaar uit twaalf muzikanten te hebben bestaan, is Blaasband de Klippeleaters dan toch uitgebreid tot het magische getal van 13 muzikanten! Marco Pijs heet de nieuwe aanwinst en hij speelt vol overgave de bas. Binnenkort een korte profielschets op onze website!

5 augustus 2006, Eindhoven
De Klippeleaters hebben Johan Vlemmix geholpen met zijn beslissing om definitief een einde te maken aan zijn loopbaan als entertainer! Nieuwsgierig hoe? Kijk dan snel hier! Je moet wel het geduld weten op te brengen om het hele filmpje af te kijken.

24 februari 2006, Nuenen
Blaasband de Klippeleaters wint weer een prijs! Tijdens de gezellige zaterdagactiviteit in cafe Schafrath worden de Klippeleaters begroet door de organisatie van het carnavalsvrijdagavond gehouden Concours Ludique met een 'schokkende' mededeling. De eerste prijs voor het "meest originele authenthieke Carnavalsnummer" gaat naar de Klippeleaters! Prins Plek en Adjudant Janus nemen de wisseltroffee ter hande waarna een logisch 'daar moet op gedronken worden' volgt. Concours Ludique, bedankt!

19 februari 2006, Hooge Mierde
Jawel, zal ik dan maar eens iets melden? De Klippeleaters winnen voor tweede keer oprij het Bloasfist High Mierd! Ook zin om mee te helpen om het gewonnen fust van 50 liter te ledigen? Kom dan carnavalszaterdag naar Cafe Schafrath en maak er samen met ons een gezellig carnaval van! Tot carnavals!